Bakdag

Har nu testat min nya supermaskin, å den fungerar aldeles utmärkt! har naka bröd och kakor coh ska snart gör en god efterrätt till ikväll.





ja jag vet, den är rosa... Men den passar riktigt bra in i köket. det behövs lite färg där.

var på stan igår och kollade runt lite, såg de här fina kopparna. Perfekt present...hint hint.... till typ födelsedag eller julklapp....jag vill ha alla färgerna, kul att blanda lite.








familjebilder

 
Farfar Kham                                              Uncle Toby

gott kaffe

HAr precis bokad ett pass på gymmet till  morn, Nu e de hög tid att komma in i rutiner igen. Idag har vi mest fixat i lägenheten, August badar för andra gången idag. Han måste svalka sig lite innan han somnar.

snart ska jag göra mig en kopp kaffe i vår fina espressomaskin som jag fick av Emma och Anders i julas!! det blir så gott kaffe i den. I Canada drack vi Tim Hortons såklart. Man kan väl knappt kalla det kaffe, Cappucino english toffe drack jag minst en om dan. De varma dagarna blev det Icecap. Jag tror jag tycker om det mest för att det inte finns här. Men riktigt kaffe kan de inte göra i amerika.


Canada del 2

De första dagarna var det lite regnit, så då shoppade vi mest... börjar ju bra. Sedan blev det riktigt fint väder så vi packade picnickorgen och åkte till Cultus lake, HElt otroligt vacker sjö omgiven av berg. Vattnet var helt underbart klart och friskt.
August badade han med.
En skön bris var det hela dagen så det kändes inte så jättevamt... men räda som kräftor blev vi både svärmor och jag. J blir ju bara brun och A satt i skuggan såklart, med solkyddkräm (weleda). Han gillar att leka i sanden. Han känner med händerna, men han äter den inte i alla fall som jag trodde han skulle göra.


visst e de fint!!!








Varma dagar

aldeles för varmt för att vara ute idag, Vi får ju värmeslag allihop. Så vi åkte till Ikea, inhandlade lite grejer till köket och en matta och taklampa till A's rum. Det blev riktigt fint. Kollade på garderober också, det är liksom lite kaotiskt i vårt sovrum nu så vi behöver göra nåt åt det. Men innan vi kan ställa in nåt nytt måste vi sälja våra byråer. Se det ska jag ta tag i senare.
Nu ska jag gå och tvätta.

Hem ljuva hem

Äntligen hemma igen efter en varm helg hos mor och far. Han med ett par dopp i Vättern, August badade också, Han tycker det är så roligt att han struntar i att det är lite kallt.
Nu ska vi gå och lägga oss i vår egen säng! sen har vi en knapp vecka ledigt tillsammans, J börjar jobba på fredag, och i helgen åker vi till Dalsland med vänner.





Godnatt

helgutflykt

Vi tog bilen till mor och far över helgen, Tänkte att det var lika bra att åka på en gång. Så fick Carin sina nya skor jag köpt till henne. så har v visat alla bilderna från resan. Försöker få mina föräldrar att följa med nästan gång vi åker. De mste ju träffa svärföräldrarna nån gång... Och det är så mycket jag vill visa dem i det stora landet i väst. Jag hoppas på 2010. Då har de två år att förbereda sig... det borde väl räcka!

skönt å va' hemma

Så var vi då hemma igen. Vi lyckades få med oss all packning. Tack Helena för att du hämtade oss! 

Så här är första delen om vår lilla resa till Canada.

Vi kommer av planet och plockar av bagaget från rullbandet, och traskar ut genom portarna. Det är en sån lustig känsla, lite otäck faktiskt. Rummet utanför är ju fyllt med folk som väntar på sina nära och kära, som de kanske inte sett på länge. Man har ju allas ögon på sig, i hopp om att vi är dem de väntat på. De tittar på klockan eller vänder blicken tillbaka och stirrar på dörrarna igen. Själva går vi sakta framåt och ögnar igenom varenda människa. Jag försöker komma ihåg hur mina svärföräldrar ser ut. En liten, kort och smal, vietnames och en kort men lite kraftigare canadensare. Det ska nog inte vara så svårt att hitta. Men när vi jobbat oss igenom hela fältet av väntande människor som bara flyttar på sig om man kör på dem litegranna med vagnen, ser vi fortfarande inte Joeys föräldrar.
 Efter några telefonsamtal och ännu mera väntande så ser jag Shelly komma springande. Det var tydligen mycket mer trafik än de räknat med. Hon drar tag i August och kramar honom hårt.

Vi packar bilen, hoppar in och kör iväg. Till Chilliwack, en liten stad en timme öster ut från Vancouver. En Hillbilly stad om jag får säga det själv. (Alltså cowboys och sånt). Det ligger väldigt vackert mellan bergen, som vissa fortfarande är snöklädda.

Jag kommer inte ihåg vad vi pratade om men jag minns att min svärmor pratade nonstop hela bilresan. Själv var jag mest nervör för hur deras hundar skulle vara. Sist jag såg dem var de valpar och otroligt aktiva... Men det visade sig att de var riktigt trevliga, väluppfostrade. Förutom den lilla detaljen att de är extremt överviktiga. Men det går på diet nu!! enligt svärmor...

Hon har gjort iordning undervåningen av huset till oss. August får en egen spjälsäng, en byrå fyllproppad med blöjor och våtservetter. Så efter en stooor middag, som bara är början till vårt konstanta ätanade under denna semester, en genomgång av allt som svärmor handlat till August, somnar vi gott. Eller lite oroligt om jag ska vara ärlig. August var ganska rädd för hundarna, de är ju fyra, skäller lite och vill ju så gärna hälsa på honom. Han har ju träffat hundar förut, men en trettonårig Golden Retriver går inte att gämföra med en supertjock huskey, två medeltjocka livliga småhundar och en ganska tjock svart labrador, som tror att hon är lika liten som de andra hundarna...

hmm tre veckor var det ja.


men flyget gick bra!


snart aker vi hem

Vi ar nu inne pa dde sista dagarna pa var semester. det verkar som vi far ner allt i vaskorna. mycket shopping har det blivit, och massor av atande! har sa mycket att beratta om.
det ska bli skont att aka hem nu, det har varit super har..men tre veckor ar lagom.
kram kram


Victoria, BC

Nu har vi kommit till Victoria, pa Vancouver Islans. Bor hos var kara van Calin i natt, och ska stanna hela dagen imorn. Det ar superfint har, otroligt vackra hus, och mysig down town",
tyvarr kan jag inte aka pa valsafari den har gangen, men nasta gang vi kommer vi ska jag definitivt se valar!!!

Var resa har i canada har varit super. for det mesta. Den gar mot sitt slut, ganska lagom faktiskt.

i gar var jag riktigt sur pa svarmor. Jag skule ta mig en tupplur, och hon dyker in i rummet coh ska hanga tvatt, min tvatt. Snallt tankt men nan tupplur fick jag inte den dagen.
for ovrigt har det gatt valdigt bra att pa hos svarforaldrarna, och de fyra hundarna.

Har massor med att skriva, men det kommer nasta vecka nar vi e hemma igen.
kram pa er alla

Bio

Nu ar vi hos Joeys kusiner i Surrey, vi ska stanna har inatt. mer presenter till August... kul kul och mera mat ikvall blir det  bio .Enriktigt tjejkvall!! ska blikul.

jag tankte att nar jag kommer hem ska jag skriva mer om hela resan och visa bilder. sa till er som vill veta: hall till godo


kram kram

till familjen

ett litet inlagg till familjen bara sa att ni vet att vi har det bra!! internet ar ju som sagt sk*t har uppe i bergen, sa det blir inga bilder annu.. men det kommer.
igar blev vi alla roda som kraftor sa idag ska vi tat lite lugnt, promenera runt i byn, och ikvall ska jag och Joey pa dejt!! den forsta sen August kom!


kram pa er alla

Kitchen aid

jag har sa mycket jag vill skriva om, jag vet inte r\vart jag ska borja. Vi har gjort en massa shopping redan, och nu ar det lite battre vader sa denna veckan blir mer kultur och parker.

men jag maste ju beratta att jag kopt en kitchen aid koksmaskin!!! 175 CAD kostade den. det ar ca 1200 kr. !!!!!  nej det ar inget fel pa den, och den ar helt ny. synd att de ar sa stora och ganska tunga, annar skulle jag kopt en till dig Emma!


kan inte skriva mer just nu, men mere om var lilla resa kommer...

kram kram

nu e vi framme

Sa nu har vi da antiligen kommit fram till Canada BC, vi bor i chilliwack hos J, foraldrar.
har hunnit shoppa litegranna, Tommy Hilfigher saklart!!  och pa winners!

mer inlagg med bilder kommer..

nu ska vi ta oss lite lunch

kram till alla vanner och familj

RSS 2.0