mera packande

Vi packar och packar, konstigt nog blir det alltid så himla mycket man ska ha med. Men nu har vi klarat allt bagage som ska checkas in, så nu måste vi klura ut 'cary on'.  men det verkar lösa sig. Det jobbiga är ju att man måste packa alla vätskor i en enliterspåse. max EN påse per person, och i den får man bara ha behållare som rymmer en deciliter vätska. Och de e en del som ska i där: tandkräm, ansiktskräm, linsvätska, maskara, näsdroppar, lite mat till August, medicin, mera smink....aa det blir en del.
sen ska vi ju ha med blöjor och tvättlappar och vällingpulver och....
ja men tack vare min listor så har jag allt under kontroll. Känns himla skönt att vi är två som reser med August. det blir så mycket att bära på annars.

jaja, nu ska vi se om vi kan klämma ner allt i väskan

indisk middag

Har visst inte skrivit något på flera dagar. Vi har haft fullt upp. Den där lilla tanden gör visst väldigt ont, lillen har varit ganska grinig de senaste två dagarna.

Ikväll har vi varit på avskedsfest. Usch vad sorgligt det låter... Det är en vän som åker hem till England för att plugga på "Uni", så vi hade lite party för honom. på en mysig indisk resturang.
Ja det är väl inte slut än, men vi gick efter middagen så August kunde få sova. Han charmade alla damer runt bordet.

Nu ska vi hoppa i pyjamasen. J fick en flaska champange av en vän så vi kanske ska öppna den.... det är ju snart vår fem års dag....

godnatt

mer om giftet flour

Har kollat lite mer om det här med flour. Ett kännsligt ämne tydligen. Intressant läsning på denna sida

det finns ju faktiskt en hel del studier som visar att flour är ett gift och ger en mängd hjärnskador. Det har säkert den effekt tandläkare och andra läkere säger, men de ser ju inte de negativa effekterna..

flour?????

Idag var vi på sexmånaderskontroll på BVC. De blir alltid så imponerade av allt August kan. Sitta och krypa, och "han ser ju så mycket äldre ut" Det hör jag hela tiden, och jag blir alltid lika stolt!!! Jag berättade att han har fått en liten tand, och då kommer självklart följdfrågan jag väntade mig: "borstar ni han tänder?" jaa, "Med flourtandkräm???" frågade läkaren och såg mig djupt i ögonen, hon väntade sig nog att självklart ja på den frågan så när jag svarade NEJ, blev hon helt paff. De närmsta fem minutrarna fick jag höra hur fina svenskars tänder är och hur jag fick flourtabletter och hade flourtant när jag va liten och att man ska sänka priset på flour i tredje världer så de har råd att köpa flourtandkräm....
Herregud tänkte jag, ingen ide att starta en diskution med denna dam...då kommer vi aldrig härifrån. Jag har gjort mitt val. och det är att inte ge mitt barn flour de första åren.

Det som gör mig mest arg är att det är så svårt att föra en diskution. Jag kan ju knappast vara den enda i den här stan som inte ger flour till mitt barn. Tråkigt att självast BVC-läkare inte kan vara mer öppna. Vi lever ju faktiskt på 2000-talet. och de har med att flour inte är bra är ju liksom ingen nyhet. Fast det finns ju många som vill skugga ner de.

The Secret

har du inte sett the secret??  Köp den. den kan förändra ditt liv!!
kolla in den här lilla videosnutten, den borde man se varje morgon, eller i alla fall de dagar det är lite tungt att ta sig upp.

För det är ju så att det är bara jag som kan förändra mitt liv.


presenter

Förberedelser för vår lilla resa forsätter. På tiden att inhandla lite presenter. Något svensk måste det ju vara såklart, så till Augusts lilla brylling blev det en liten tax. Jag hade en sån själv när jag var liten, August har den nu.



Nu måste jag hitta nåt till svärmor och svärfar också... några tips...det bör nog vara något praktiskt, de är inte typen som gillar fina prylar man inte kan göra något med.


nu kom min kära sambo hem och han hade med sig fin chocklad till mig, så jag ska äta den nu...






miljoner blöjor

Idag har jag: målat en vägg i köket med griffelfärg, dammsugit hela lägenheten, dammat överallt..nästan.., bytt gardiner, tvättat och fyllt i min lista med vad vi ska ha med oss på flyget. Känns ganska bra faktiskt. självklart har jag hunnit leka och mysa med min son. Och bytt blöja sådär en hundra gånger...men det är tydligen så när tänderna kommer. så vi får se till att ha med tillräckligt med blöjor på planet...

hmm måste gå... blöjbytardags igen 

färgklickar

Jag behöver få lite förg i min tillvaro. Bokstavligt talat. Undersommaren tänkte jag inhandla lite färgglada grejor till köket. vi tänkte även tapetsera en vägg så jag hittade lite fräsha fina tapeter som man blir glad av.




Jag älskar mangolia!!



Den här är också fin



Eller kanske en som man kan färglägga själv.



jag får aldrig nog, vi kanske ska välja flera tapeter och göra ett collage....




den här är favoriten än så länge:


wishlist Canada

En dryg vecka kvar innan det bär iväg till Canada. E så himla "excited". Såg just Leila bakar och blir alltid så inspirerad av henne. Jag älskar alla grejor hon har i köket. Alla vackra färger, visst blir man glad av sånt. så till min stora fötjusning hittade jag en butik här i göteborg, väldigt nära mig faktiskt. Bagaren och kocken, Där finns ju allt! dit ska jag traska nästa vecka för att bli ännumer inspirerad och har jag tur, hittar jag det jag vill ha i Canada - som bakprylar, och snygga färgglada skålar.
eller en sån här



En tand kikar fram

Nu har vi länge gått och undrat när den där taden tänker komma. Han har bitit så mycket och på allt, dreglat en hel del. Och nu har den börjat titta fram. En liten en. Alldeles ensam. Man ser bara toppen på den än så länge, men den syns i alla fall. Så nu har jag beställt tandkräm. Självklart utan flour! från Weleda 


lata dagar

Jo, midsommar var helt ok. En heldag med våra goda vänner, och August fick träffa sin lekkamrat. Vi lånade med oss ett par bra filmer som vi ska se idag. En lat dag framför tv med andra ord.

så det blir inte så mycket intressant att skriva här.

ha det gött

hagelgrillning

Ojoj vilken blöt midsommar. Har under flera år försökt att visa min sambo hur vi firar midsommar här i Sverige. Vi har aldrig kommit till midsommarstången just för att regnat för mycket. Så också iår. Men annars har vi haft en väldigt mysig midsommar. Vi lämnade lägenheten vid elva i morse och tog oss till våra vänner i Landvetter. Började med traditionell lunch med sill och nubbe. Seden gjorde vi ett försök att åka till ett firande men åkte därifrån igen eftersom det regnade så dan´t. En riktig hagelskur kom det. Barnen fick leka lite innan vi gav oss in på jordgubbar och glass. Sedan till kvällen blev det grillning. Nu sitter vi och dricker vin och äte godis. Så vi har i stort sett ätit hela dagen.
Vi ska sova här i natt, så nu behöver inte mamma oroa sig för att vi ska köra bil hem..

uppdatering kommer imorn

vattenpölar och blöta skor

Vaknade tidigt idag, vi myste lite på morgonen, sedan åkte vi till stan. Jag hittade en skobutik med superrea.
Så jag köpte mig ett par fina sandaler, Kan vara skönt när det är riktigt varmt att ha skor och vädra fötterna
samtidigt. August flörtade som vanligt med alla på bussen...
August fick en ny leksak idag, en hoppgunga. Vi satte upp den ovanför sängen, det är väl dumt att lära honom
att hoppa i sängen, men det är enda stället i lägenheten med en ledig krok, och sätta upp en ny krok skulle
ta en flertal maskiner och ett antal dagar, så han får hoppa i vår säng. Då är han ju säker om det skulle
 vara så att kroken inte håller.


Underbart regn idag förresten. Jag gillar när det öser ner, det är mysigt. Om man är inne förstås. Fast
det är kul att hoppa i vattenpölar också. Snart kan jag göra det med August. Om jag skulle hoppa i
vattenpölar själv skulle nog folk tycka att jag är lite konstig, men om jag gör det med min son så
skulle de nog tycka att jag är en cool mamma.... och det vill jag ju vara!!!


Trevlig midsommar!


sexiga underkläder

Jo jag tog mig en sväng till gymmet idag. J mötte mig i stan och tog med sig A hem, så jag kunde gå och träna.
Riktigt skönt att gymma igen. Det blir nog mer träning i gymmet än på gruppassen i sommar, av den enkla
anledningen att det inte är några pass under sommaren.

Så jag stod där i omklädningsrummet och gjorde mig iordning efter träningen, och så här sex månader
efter en förlossning är man liksom fortfarande lite hängig här och där, så jag kollar runt för att försöka pigga
upp mig lite.  "Jag har i alla fall plattare mage än henne", "min rumpa är i alla fall inte såå platt", tänker jag och
det får mig att känna mig lite bättre. Inte minst när jag ser ett gäng medelålders kvinnor i vita sloggitrosor. 
Jag tänker att sånna hemska underkläder kommer jag aldrig ta på mig. Man måste väl inte bli osexig när
man fyllt fyrtio. Eller?! Visst de är säkert mycket sköna att ha på sig, men man vill ju känna sig lite sexig.
 Och då är inte sloggitrosor mitt första val direkt.








Nu blir det fotboll


Heja Sverige!!

små bebisar som får bestämma

Vi kom nyss hem ifrån ett föräldrarmöta på BVC. Der är kul att träffa andra mammor med deras bebisar. Det tyckte August också. Han kröp fram till dem och pussade på tjejbebisarna, (en killbebis också). JAg märker hur aktiv han är så här när jag ser honom bland andra barn. Han är framåt, den enda av dem i gruppen, som kryper/Ålar. Att han är aktiv ser jag som en bra egenskap. Han har ju lätt för att slappna av också så det är inget problem. Men jag tror att han kommer att behöva mycket fysisk aktivitet. Vilket inte lär bli något problem för oss. Eftersom båda jag och J är aktiva i diverse sporter.

Vi pratade lite om amning och mat och så. Jag berättade att jag började trappa ner på amningen när A var nästan fyra månader. När han åt en hel lunch ammade jag honom bara morgon och kväll. Seden efter ytterligare en månad bestämde jag mig för att sluta helt. Det fungerade bra så för oss. "Hur gick det att sluta då?" " Ville han inte amma mer?". Det fungerade bra för att jag bestämt mig för att sluta, och jag höll fast vid det. Andra mammor säger: "Jag vill sluta men inte min bebis" !!!  Jag tror ju inte att en liten bebis på sex sju månader kan bestämma om han/hon ska sluta amma. Det är ju liksom inte upp till Barnet.


jaja, nu ska vi ner till stan och möta J, och jag ska träna


Sommartorpet....

Jo det var ju sommartorpet på tv igår igen. Jag skrev ju förra veckan att jag skulle ge det en andra chans. vilket jag gjorde... men någon mer chans bir det nog inte. Visst man får lite tips och så, men jag blir inte särskilt inspirerad. Jag vill bli inspirerad av inredningsprogram. Gå på loppis kan väl alla... Det är ett himla fint hus de har att renovera, det skulle jag också vilja ha någon gång i livet. Men inspirationen till det får komma någan ananstans ifrån. Det är lite för mycket snack om vad som ska göras istället för att göra det. det kanske går hem hos vissa men inte hos mig.

reseplaner

Nu är det bara två veckor kvar tills vi åker till Canada. Det blir första gången August får träffa sin farmor och farfar, och farbror Toby. Så nu skriver jag listor med allt vi ska ha med oss. Framför allt på planet, det är ju viktigt att det funkar bra för August skull. Men jag känner mig lugn. Vi har ju flugit mycket så vi vet hur det fungerar. Vi har ringt i förväg och bokat bra platser för August, så vi har gott om benutrymme.
Tre veckor ska vi vara där, ser fram emot en hel del shopping och lite turistande.



regn och grodor

Idag tog vi en liten promenad i skogen. Jättemysigt, det luktar ju så gott när det har regnat. Vi kom en bit in men sen blev A lite grinig, så vi vände om och gick sakta tillbaka, då såg jag miljontals små grodor hoppa på vägen. Vi tittade lite på dem, A tyckte det var intressant. På vägen hem såg vi små hackspetts ungar. Supersöta

Änglar finns

Det kanske låter barnsligt. Många ser änglar som en sagofigur i vit lång klänning med en lysande gloria över huvudet. Men jag tror att änglar finns mycket närmare än i sagor och fantasin.

Änglar visar sig på många sätt. De kan visa sig genom en människa, ett djur eller en känsla. De kan t.ex. vara skyddande änglar, vägvisare eller änglar som ger trygghet. De kan visa sig när man verkligen behöver dem. Sådär när man känner att allt är hemskt och svart, så går det förbi någon främling och säger några fina ord och plötsligt blir allt så ljust igen. Har ni varit med om det? Det har jag. Det måste ju finnas en anledning till att den där främlingen säger just de orden vid just det tillfället. Änglar finns överallt. Man måste bara lyssna på dem. Stanna upp ibland och fråga om vägen så får man svar. Är man rädd kan man be om skydd och man känner sig plötsligt mycket bättre.

Änglar finns ju livs levande också! Här är min lilla ängel.


video - enjoy

Det krävs inte så mycket ord till denna video.
Vissa bara har det!


underbara regn

En lung och skön söndag blir det idag. Jag gillar sommarregn. Det luktar så gott och allt känns så friskt och rent.
 nu på morgonen har August fått ett bad. Sedan städade vi lägenheten. Snart ska vi gå och handla lite bakgrejor för det blir storbak idag, lite kakor och lite bröd och sånt. Sedan ska vi sitta i soffan och titta på en halvbra film och smaska i oss.
ha en bra dag

Grattis Designtekniker!!!

Blev bjuden på avslutningsmiddag med klassen igårkväll. Jag blir ju klar nästa år, men det var så himla kul att träffa dem igen. Alla har haft en superbra praktik och många av dem har redan fått jobb, så det känns ju lovande. Jag har saknad dem alla lite, vi var en riktigt bra klass. Ganska ovanligt med tanke på att utbildningen är så pass kort. Men vi hjälpte varandra och ställde upp för varandra. Det betyder så mycket och gör det så mycket roligare att plugga.

grattis till er alla!!  Och tack för att ni är så goa människor allihop.
Vem vet, jag kanske dyker på er arbetsplats när jag ska ut på praktik nästa år.


Kram kram

föräldrapenning och mammadagar

Har jobbat lite idag. Fick hoppa in på intesiv simskolan. Det var så himla roligt att jobba igen. Det var ju bara en timme men ändå. Min Granne som jag kallar för Tant Berg var barnvakt. En bättre granne kan man nog inte få! Det kändes
väldigt tryggt att lämna August med henne. Det var ju faktsikt första gången jag lämnade honom med någon annan en
så lång tid. (fyra timmar)

Det är mycket plockande och fixande med föräldrardagar. Det är ju verkligen super att man får så många dagar i Sverige. Men det är lite synd att barnen inte får börja dagis förrns de är ett år. Nu menar inte jag att jag inte vill vara med min son. Men det vore bra om man kunde välja att jobba lite tidigare och sprida ut föräldrardagarna under en längre tid. För det är ju så att de som tjänar bra kan ta ut färre dagar i veckan och på så sätt vara hemma längre eller ha dagar kvar när barnet börjar på dagis. Men för oss andra (med lägre inkomst) blir vi helt enkelt tvingade att vara hemma (om man inte har mycket, bra och billig barnvakt) och då måste barnen istället vara länge på dagis när det väl börjar för då har vi inga dagar kvar!!

Själv skulle jag vilja ha det precis tvärtom.
Eftersom jag inte hade särskilt bra inkomst innan jag började plugga får jag inte särskilt mycket i föräldrarpenning och måste ta ut ganska många dagar i veckan, inte alla men fler än jag vill. Vi måste ju kunna betala hyra och mat. Men jag skulle gärna vilja jobba lite nu. För då skulle vi ha flera dagar kvar när vår son fyllt ett och han skulle inte behöva vara så länge på dagis, kanske bara fyra dagar i veckan eller korta dagar. Jag tror inte att det sulle skada barnen på något sätt.

Men när jag är färdig med min utbildning nästa år, ska jag skaffa mig ett bra och välbetalt jobb så jag inte måste jobba heltid, utan kan vara med min son mer!

vilken charmör

så var vi hemma i götet igen. Skönt!
Det har varit en fantastisk vecka, med sol och värme, och massor med god mat.
Lillsyrrans student var jättefint, och det var trevligt att träffa hela familjen. Jag har kunnat lata mig rejält eftersom alla vill vara med August. Han har charmat mormor och morfar så de gör nog vad som helst för honom.

Min morfar fyllde 85 i måndags, så jag han med att fira honom också. Sedan passade jag på att träffa en god gammal vän!

Nu måste jag försöka få mina båda män att lugna sig lite inför kvällen, De hoppar i sängen just nu...


Var är Ernst???

Förra sommaren satt jag bänkad framför tv och inspirerades av Ernst alla fantastiksa renoveringar. Jag är nog långt ifrån den enda med ett starkt intresse för inredning, och jag måste säga att Ernst och sommartorpet är en favorit bland alla inredningsprogram. Så nu såg jag fram emot att inspireras och drömma mig bort mot ett framtida boende. Så lite besviken blev jag när jag insåg att Ernst inte skulle dyka upp. Men så tänkte jag att jag måste ju ge det nya sommartorpen en chans, förändring är ju bra...
Men jag blev riktigt besviken, kändes lite rörigt. Men jag ska inte ge upp ännu, redan efter första programmet. Så jag ska nog ändå se det igen nästa vecka.
Men kommer vi få se Ernst alls i sommar???


Video

Kolla in denne fantastiske konstnär
Dan Dunn


utflykt

Kom iväg redan klockan tio i morse. Direkt efter Augusts förmiddagsmål, sedan soc han gott i bilen nästan hela vägen. Det gick riktigt bra att köra de 40 milen till mor och far. Det var ju fint väder och riktigt lugnt på vägen. August blev lite uttråkad när vi bara hade en kvart kvar att köra, så då sjöng jag lite för honom så gick det bra.

Så nu är vi här i alla fall, har förberett lite för systerns studenten imorn. August har spelat piano med mormor. Och hunnit dra lite i allas hår..
Han tog lite längre tid att somna idag. Morfar hade tagit ner min gamla spjälsäng från vinden. Det var väl lite spännande kan jag tro, så han rullade runt och kröp runt i den, och sjöng lite innan han somnade.

nu ska jag sova
godnatt.

Grattis Mor


GRATTIS MAMMA!!!

vaknade ännu en dag av skönsång och diverse sänggymnastik av min lilla son. Gick upp och drack en kopp kaffe -  den enda kopp jag tillåter mig på hela dagen) Tog sedan en skön powerwalk runt tjärnet.

Duschade och gjorde oss iordning för barnkalas. Ja de var ju kalas för oss vuxna också.
Efter maten gick vi en liten promenad på klipporna ner till stranden där vi badade i havet. Så underbart! Lite kallt först men inga problem att vara i ett tag.
Vi gjorde ett litet tält åt A av handdukar som han kunde ligga i, eftrsom det var så varmt. Han kände också på havet, med fötterna, fast det är ju alldeles för kallt för honom.

Åkte sedan direkt till våra vänner på andra sidan Göteborg, och grillade med dem. Där A kunde leka med sin kompis, och bada i hans pool. Han plaskade så det blev blött överallt.



Efter ännumera mat och lite glass med chokladsås och en kopp te åkte vi hem igen. Då var klockan redan nio och A somnade gott i bilen.

Nu ska jag svalka min brända rygg med en kall dusch, lägga på ett tjockt lager Aloe vera och gå till sängs
GOD NATT

RSS 2.0