En sån härlig dag

Vis ka på fyraårs kalas imorgon, så vi tog oss en sväng till centrum för att hitte en present till honom. Temat på kalaset är "cars" (filmen), så det är väl lätt att lista ut vad han får i present. Hittade även en present till morfar som fyller 85 snart. Tittade förbi diverse klädesbutiker också, och såg en massa fina VILA kläder, men jag köpte inget. Ska ju spara till Kanada. Fast där finns ju inte VILA...

Vi fikade på Åhlens och så fick A sin mat där. Han tyckte det var jättekul att sitta i barnstolen och vifta på fötterna.
vi fick i oss lite go glass också innan v tog bussen hem.

Sedan blev det middag ute i gräset. Super mysigt. Med en kall öl.

Hittade en klänning jag köpte förra året, men gömt i graderoben då magen växte så jag inte kom i den. Men nu kan jag ha den!! Så det blir klänning och tights i morn. Då känner jag mig fin.


Duktigt

I morse.. eller ja i förmiddags vid tiotiden, kom vi ut på en underbar powerwalk i skogen. Kände mig så duktig. När vi kom tillbaka igen fick A lite mellanmål, sedan började jag laga köttgryta till honom. Supergott. Den fick koka i flera timmar så att köttet skulle bli riktigt mört. Och han tyckte om det.
När A sov middag, städade jag av lite, sen gick vi ut och lade oss på en filt i gräset. Han är så duktig, han kan stå på alla fyra och tar sig framåt så fort för att utforskar världen. Han sitter upp jättebra!! Han tycker om att känna på gräset med händerna, riva i det, men han äter inget! så det är ju bra.

Nu när det är så varmt får han ha en kortärmad på sig och tunna långbyxor och barfota, så jag smörjer in honom med Weledas solkräm - Edelweis. Det är ju viktigt att skydda sig mot solen. Sedan försöker jag ha honom i skuggan.

Nu ska vi lata oss ett slag.


en liten promenad

genom skogen till torget blev det idag. Köpte mig en reningskur på hälsokostbutiken. Tänkte att jag skulle rena min kropp från alla slaggprodukter man samlar på sig, hjälper att tappa de sista kilona också. Passar bra nu när jag har slutat amma.
på tal om amning.. det tog ett tag innan jag tog beslutet att sluta amma helt. Har väl gått lite sisådär senaste tiden. A har ätit bra men när jag ammat har han blivit hungrig igen efter bara en/ två timmar. Jag vet att många ammar nästan varannan timme. men A har ätit var fjärde timme sedan han föddes, och sovit hela natten sedan han var två månader. Så jag såg en stor skillnad. Jag har sakta trappat ner på amningen under två månader och nu känner jag att det är dags att sluta. Han äter ju ett helt mål mat om dagen, ibland två och så välling emellan. Det fungerar himla bra. Men när jag läser om amning på internet eller pratar med dem på BVC så får jag så dåligt samvete. Det rekomenderas så mycket hit och dit man vet aldrig vad som är rätt. Men nu har jag i alla bestämt mig för att INTE ha dåligt samvete utan köra på det som känns bra och fungerar för oss. Följa magkänslan.

Fick ett litet besök av far och lillasyrran. De var och tittade på en skola syrran eventuellt ska börja på som ligger i närheten så det tog en sväng hit och drack lite kaffe. Det var trevligt! Ska ju snart dit på syrrans student så då ses vi ju igen.


Mors Dag

Min allra första mors dag! Vi startade med avslutning på babysimmet. A dök jättebra, tillsammans med mig och J tog kort.
sen åkte vi hem och A sov en stund.
Nu ska vi äte god middag, min underbara sambo är en fantastisk kock!
(Jag fick en fin present från kanada också!)

kram kram
å grattis på morsdag dag till alla mammor.

fredag

Underbart med helg. Fast jag har ju lördag hela veckan! Men J är ju ledig under helgen. Han har föresten somnat redan somnat, så det blir jag som får springa ner och fixa tvätten. Men det är klart att man blir trött efter en hel veckas arbete. Sen är han ju "jetlaged" Så jag har full förståelse.

Idag var vi på en liten picnic med två andra mammor, mysigt! Jag blir alltid så glad att jag bor här, där det är så nära till naturen. Kunde inte bli bättre.

Nu när mina båda män sover tänkte jag lata mig framför tvn med ett glas vin. 




                                                                            


Barnmat


Min son är nu fem och en halv månad. Idag smakade han fisk för första gången. Det gick riktigt bra. Det är ju en annan konsistens än vad han är van vid, med han åt det i alla fall.
 Men jag behövde lite tips på hur jag kunde tillaga fisken. Så jag tog fram min lilla broschyr jag fått från bvc  "barnmat - råd och recept". Jag hade inte läst så noga i den förut så jag blev helt förbluffad när jag hela tiden såg att de rekomenderade margarin som extra fett. Alltså kemiskt framställt fett.
Om man googlar margarin så kan man läsa om hur bra det ska vara och farligt riktigt smör är för att det innehåller mättat fett.
Men det finns inga vetenskapliga bevis som tyder på att margarin skulle vara nyttigare än smör. Viktigt att tillägga är att margariner ofta har många tillsatser. Och den kemiska framställningen innebär en längre och mer komplicerad process än för smör.
Så jag vill bara uppmana alla att tänka efter innan man köper margarin. Läs innehållsförteckningen, vill du verkligen ge ditt barn det??

Jag håller mig till naturliga fetter som smör och bregott. Då vet jag att mitt barn inte får i sig en massa gifter. Det finns så mycket av det ändå)



gymmet

har nu äntligen lyckats få till en lite snyggare bloggsida. Men det är en trixande kvar, Det är kul att sitta och plocka och fixa i photoshop. Känner att jag saknar skolan lite. Saknar alla roliga cadprogram.
men jag har det himla bra här hemma med A.
idag har vi varit riktigt lata, satt ute en stund på en filt i gräset. Läst lite böcker. A tycker det är mysigt när jag läser för honom. och jag är glad att kunna introducera böcker så tidigt.

Jag kämpar för att tappa min gravid vikt. Men jag har liksom fastnat lite. Gick riktigt bra i början, men jag har varit ganska lat, inte gått så mycket. Har inte gjort något pilates på ett tag heller. Men nu ska jag i alla fall iväg till gymmet. Ska ta bussen in till stan och träna där. Fast så här innan jag kommer iväg letar jag hela tiden efter anledningar att stanna hemma. Men inte idag! Idag ska jag iväg, jag behöver det. Det är ju rätt så skönt att komma hemifrån alldeles själv också faktiskt.
så det är väl bäst att jag går och packar väskan då.


Antroposofi i framtiden

I en artikel i Weleda Magazine kan man läsa om det förändringsarbete med registreringslagar för naturliga läkemedel, som pågår just nu inom EU. 
Där pågår en aktion kallad Eliant där insamlingen av 1 miljon underskrifter skall kunna skapa en plattform och en gemensam röst för den antroposofiska rörelsen i Bryssel. Det går att stödja detta initiativ genom att klicka på länken och skriva på under fliken "1 Million signatures".
Jag har skrivit under eftersom jag vill att antroposofiska medel ska finnas tillgängliga i framtiden.


Jag kan även passa på att uppmana alla småbarnsföräldrar att gå in på weleda baby där finns massor med bra tips, produkter och annat.


Ta hand om er


Nu är ...

Nu är min kära sambo hemma igen. Och självklart hade han med sig fina kläder till A.
Bröllopet var jättefint. Jag hoppas att jag och A får träffa dem snart igen.
Här är det lyckliga brudparet, A gudföräldrar.


Brännö

Tog bussen klockan åtta för att hinna med båten till brännö. Jag och A åkte dit för att hälsa på min kusin Maria. Vi hade en jätte trevlig dag! Det var lite kallt mitt på dan med blev superfint sen. Vi tog en lååång promenad runt ön. Tittade på alla fina hus. M och jag är båda intresserade av design och arkitektur. (Hon pluggar till arkitekt). Så det var skojigt.
Efter lite lunch satt vi ute i trädgården och drack te.

En riktigt mysig dag. Det vore festligt att bo så där nån gång, på en bilfri ö. En sommar, eller om man kan jobba hemifrån vore det ju perfekt. Tänk om man kunde hitta ett gammalt rangligt hus, som man kan renovera och piffa upp. Ett livsprojekt. Det skulle jag vilja ha. Som jag kan jobba på lite när jag vill under många år. Bo där under sommaren, och sen flytta dit efter sådär en tio femton år...
Ja en liten sommarstuga skulle va mysigt.

nu är vi alla fall hemma igen och jag ska snart gå och lägga mig,


en skön dag...

...har det varit idag. Tog det lite lugnt imorse innan vi åkte till Babysimmet. A älskar att bada. Nu gör han frivilliga dyk. (För de som inte vet vad det är så kan jag berätta att då sitter barnet i famnen hos t.ex. instruktören och ska frivilligt dyka i vattnet till mor eller far). A är riktigt duktigt. Han fick några kallsupar idag, men han hostar lite sen fortsätter han att simma runt med mig. Vi...Jag var lite lat så jag tog bilen, så vi kom hem ganska snabbt.
A somnade så gott i bilen och sov när vi kom in, så jag lät honom sova färdigt. Sedan lekte vi lite, han är så rolig när han pratar och sjunger, han tar i från tårna.

Vi tog oss en snabb tur till Rusta, där jag köpte gardinspiral till gardinerna på balkongen. Det blev riktigt fint!! Som ett litet extra sommarrum.

När det var klart tog vi en promenad och handlade frukt och grönt. Och när vi kom hem var det bara att fixa mat till A och natta honom.

Jaa en riktigt produktiv dag om jag får säga det själv.





Älska dig själv!

fredag kväll.......

Min lilla ängel somnade tidigt ikväll, redan klockan sju. Han får sova i sin säng i natt. Tänkte att det är nog bäst att hålla på rutinerna även om jag gärna vill ha honom bredvid mig nu när J är borta. Men han sover mycekt bättre i sin egen säng.
Nu sitter jag och tittar på Indiana Jones, och stickar, vill få färdigt min kofta snart. Men guuud vad tråkigt det är utan J. Fast det är ju bra att vara ifrån varandra ibland, så man får längta! Det ger liksom näring till förhållandet.
jahopp jag ska väll gå tillbaka till filmen nu, reklamen e nog slut nu.

Utmaningen..

För 5 år sedan

Alltså år 2003, var jag så här års fullt upp i planeringen av en mycket viktigt utlandsresa. Nämnligen mitt första år
som simlärare och livräddare på läger i USA. Där jag träffade mannen i mitt liv!

För 3 år sedan

Då hade jag precis flyttat till Göteborg. Bodde som inneboende hos Angelica, jobbade i Partille och väntade på min
kära Joey som flyttade in till sommaren.

För 1 år sedan

Då var jag gravid i slutet av tredje månaden och började må lite bättre. Kunde borsta tänderna igen kommer jag ihåg.
Det var annars omöjligt utan att hosta upp den lilla frukost man lyckats svälja ner.
För övrigt otroligt lycklig hela det året.

För 3 månader sedan

Ammande och mammaledig. Försökte så smått börja gå ner i vikt. Njöt och förundrades över alla underbara små framsteg A gjorde.

Igår

Skjutsade jag min sambo till flyget. Sedan slappade jag å A resten av kvällen.

Idag

Var jätteduktigt och städade på morgonen, efter en skön sovmorgon. Sedan gick vi till Lejonet och Björnen och åt glass med de andra mammorna.

Imorgon

Är det lördag, Babysim.  En liten picnic på gräset kanske.


Om ett år

Då är jag nästan klar med min utbildning. Har praktik och där fått löfte om jobb. Ja, tänka positivt var det!! Då kan jag ta med männen i mitt liv på en fin middag.
Undrar vad A kan göra då. Gå, prata lite, busa! han går i alla fall på dagis då. Undrar om han börjar prata på engelska eller svenska...

hmm skojigt blir det i alla fall.





Bröllop i Canada

Onsdag å jag är sjuk, fast bättre än igår, då hade jag feber. Vi har haft en inne dag idag, jag och A. Jag gjorde ett album till hans Gudföräldrar. De gifter sig på lördag, J flyger dit imorn, vi ska skjutsa honom till flygplatsen. Han ska bara vara borta fem dagar, men jag kommer sakna honom så mycket. Jag är så rädd att det ska hända honom nåt. Men det är väl så när man älskar nån så mycket, så är man alltid rädd att förlora den.

Jag har inte planerat så mycket under tiden han är borta. Vi ska till Brännö på lördag, hälsa på kusinen och njuta lite av skärgården. Sen ska vi väl träffa de andra mammorna lite. Men annars tar vi det dag för dag. Jo jag ska städa innan han kommer hem! Tänkte att jag skulle plocka ordning på mitt klädberg i sovrummet, J brukar nämna det ibland... så det kan väl vara trevligt att komma hem till en ren lägenhet... utan en massa kläder på golvet.

Men nu ska vi i alla fall äta middag tillsammans. Måste leka lite med A för han är visst redan på väg att somna.

ha de
kram

Namngivningsfest

Jo som jag skrev hade vi namngivningsfest för August i lördags. Tänkte jag skulle berätta lite mer.
Mina föräldrar och lillasyrran kom på fredagen, mamma hade gjort potatissallad som hon hade med. Vi åt lite kvällsmat och gick sen å lade oss ganska tidigt. Vi var alla lite spända inför lördagen och allt som skulle göras.
August vaknade tidigt, som vanligt jätteglad. Han låg och pratade på sitt bebisspråk.
Vi har en jättefin bakgård där vi bor, med grillplats och picknik bord som alla får använda. Vi var lite oroliga att någon mer skulle ha party då, så J fixade bordet tidigt, sen satt Carin där och läste.
August och jag tog med oss morfar till Babysimmet. A tycker så mycket om det, han njuter verkligen. Han gjorde sitt första frivilliga dyk! Det fixade han jättebra.
När vi kom tillbaka tog A en behövlig tupplur, och vi andra började fixa maten.
Vännerna började komma vid två, och vi åt ute i solen.
Mamma höll ett jättefint tal!!!  och sen åt vi efterrätt.

Det var verkligen en trevlig dag. Jag hade jättekul, och det vet jag att August hade också. Hans kompis Felix var ju där.

August somnade som en stock vid åtta. Jag och J satt ute ett tag till.

Det var så trevligt med alla samlade, hela familjen och alla vännerna.

Nu ligger han i sängen och försöker göra kullerbyttor.

Namngivningsfest

I lördags hade vi namngivningsfest för August. Hela min familj var där, och alla vännerna, Det var verkligen lyckat! August fick så fina presenter!
Vi satt ute och vädret var ju helt underbart! Jag tror alla hade en trevlig dag/kväll. Vi åt god mat och drack lite vin och pratade om allt och inget.

Tack till alla som kom och TACK för alla fina presenter!!  De kommer August ha glädje av länge.

Måndag

oj oj oj, skulle söka pass till A idag, och vi fick för oss att vi skulle ha ett personbevis från skatteverket med oss. Så jag åkte dit, men hade glömt att många deklarerar i sista sekunden, så där var det ju kaos. Och J som hade tagit ett par timmar ledigt från jobbet. så vi beslöt oss för att gå till passkontoret ändå. Och himla tur var väl det för det gick bra. De har ju alla uppgifter i datorn..
Lite klurigt att ta ett bra passfoto på en fem månaders baby. Men det gick bra, så nästa vecka har vi hans pass coh vi är redo att åka till Canada.

A är en sån fantastisk liten kille, efter kvällsmaten vid halv åtta lägger jag honom i sängen med sin lilla "Mousie", säger godnatt, och han ler så gott tillbaka, sen somnar han på några minuter!

image7

godnatt

Lördag

Ännu en underbar vårdag. Soligt coh skönt. Vi blev som vanligt väckta tidigt i morse av en liten sjungande August. J fixade mat till honom så jag kunde somna om.

Gjorde oss redo och åkte till Babysimmet. Det är ju så himla kul. Och det gör det ju såklart extra kul att A tycker så mycket om det. Eftersom jag själv ä instruktör känns det ju viktigt.

image6



Sen åkte vi hem, och då hade J redan börjat plöja i As rum. Det låg kläder över hela golvet. Vi har fått så otroligt mycket av vänner. Men vi gick igenom allt och organiserade, bar ner en del i källaren. Sen flyttade vi skrivbordet och datorn in till vårt sovrum. Blev faktiskt riktigt bra. A är ju bara fem månader men han ska ha ett eget rum nu tycker jag. Han är stor nog att sova i sängen i sitt rum. Nu behövs bara lite fina mattor och en snygg barnsoffa.

 image5Mmm den här finns som soffa också, den skulle vara fin i A s rum.

Oprah

Såg Oprah idag, det handlade om Autism. Jenny McCarthy, författare till boken Lauder than words och mamma till en son med autism. Hennes berättelse är intressant därför hon började se förändringar i hennes son efter MPR vaccinationen, som i USA ges vid två års ålder. (I sverige vid 18 månader) Hon berättade att hon var skeptiskt att ta denna vaccination men läkaren skällde ut henne och sköterskan gav sonen vaccinet.

"Det mammorna i USA önskar är att läkare och sköterskor ska lyssna på dem. Mammor känner ofta en stark instinkt och vi har rätt att fråga. Alla barn följer samma vaccinationsplan. Men hur ska en och samma plan fungera för så många. I oprah föreslogs att det skulle kollas upp individuellt. Vissa barn med dåligt imunförsvar kanske borde vänta med vaccinet lite. Vaccinationsplanen borde göras individuell. "

Jag minns när jag var gravid förra året, då frågade jag om vaccin och jag ville ha mer information. De stack en liten broschyr i handen på mig och sen blev det en väldigt konstig stämning.

Det är tråkigt att man inte ens kan prata om vaccinationer, och diskutera. MPR vaccinet är faktiskt frivilligt. Vi har rätten att välja.

Så jag tänker i alla fall läsa mer om detta och se vad som skulle passa bäst för mitt barn.
Jag vill i alla fall göra ett aktivt val, Inte bara följa strömmen.


image4

Ännu en vacker vårdag

I natt sov A i sin säng i sitt eget rum för första gången, hela natten. Det gick jättebra, fast jag sov nästan ingenting, försökte lyssna hela tiden. Han är för stor för att sova i mormors korg nu så nu e de sängen som gäller. Min stora pojke..

Nästa vecka har vi namngivningsfest och vi ahr en del att fixa innan. Det mesta är klart och organiserat men jag tänkte göra lite fina godispåsar till barnen som kommer. Sen har jag en liten present till min mor och far som ska göras klar. Och så vill jag gärna hinna klart med min fina kofta som jag stickar.

Men idag blir det att gå igenom papper och pärmar och slänga en massa skräp. Fast när det är såhär fint väder vill man ju bara vara ute..


Så var det maj...

..och det regnar idag. Ganska skönt faktiskt, Det behövs lite regn och så blir det grönt och vackert ute. Min älskade sambo är ledig idag, vi ska åka till ÖB och handla lite till Namngivningen. Sen blir det nog att lata oss lite, kanske se en film, Och laga god middag tillsammans ikväll. J jobbar ju igen imorn men sen är det helg på riktigt. Då blir det nog en liten utflykt. Eller så ska vi fixa till i A rum. Ska flytta in kontorsdelen till vårt sovrum så A får hela rummet för sig själv.



RSS 2.0