Svamptider

Igår tog vi en utflykt till sättila...om jag minns rätt... vi tog oss en sväng i skogen och hittade lite svamp, vi hade en expert med oss så han visade vilka svampar man kunde äta. Kul för jag har bara vågat plocka Kantareller förut. En hel del KarlJohan Hittade vi och de smakade riktigt gott.

Idag har jobbat igen. Fick hålla nästan alla grupperna själv för min jobbar kompis var sjuk idag. Så nu e jag aldeles hes i halsen. Det är ju skönt att föräldrarna fortfarande är med i vattnet på minisim, annars hade det nog inte gått.

När jag kom hem hade min äslkade sambo köpt födelsedags presenter till mig. Fast att jag inte fyller förrns den 17'e. Men jag skulle få öppne en varje söndag! Tack tack, första paketet var Leilas kokbok!!!

ja så börjar skolan snart igen, skulle vilja ha lite snygga grejor, typ ett pennskrin i tyg från Muji, det är sådär lagon litet!
Så var det nån som frågade vad jag ville ha i födelsedagspresent...ja vad som helst från Bagaren och kocken, koppar som jag visat tidigare,  bakformar för bröd.

Fast helst vill jag bara fira med lite drinkar och vänner!

kram kram

underbara höst

Idag tog en sväng till "Kåken", vi tog bussen idag för det regnade så dan't. Under sångstunden tog August några varv runt ringen och hälsade på alla mammor och barn. Sen tog han ett varv till och sjöng lite för sig själv. Han tyckte det var superkul!! Det är roligt att han vågar hälsa på andra tycker jag.

Nu är hösten här!!! JAg tycker det är härligt. Jag älskar hösten. Den är så vacker. Men sen tycker jag att det så spännande. Jag får den där känslan man fick innan man skulle börja skolan igen efter sommarlovet. Lite pirrig och förväntansfull, men ändå så härligt att allt kommer igång och rullar på igen.
Sedan får man ju en ursäkt att köpa lite nya kläder....



fint barnrum

Nu har jag fixat iordning Augusts rum. Se så fint det blev.


Det blev riktigt tjusigt i vardagsrummet också. När jag var klar satte vi oss ner och tog det lite lugnt. Då slog det mig att jag snart börjar skolan igen, och med det är mammaledigheten över för gott!! Jag har inte tänkt på det på det viset förut. Då blir det bara kvällar och helger med August... det blir nog svårt att anpassa sig, ja för mig alltså. Det ska bli kul att sätta igång med plugget igen och bli färdig, jag har ju inte så långt kvar, men August blir ju bara större och äldre.

trött å förkyld

en härlig förkylning har jag fått!!  men nu har vi alla fall byggt ihop vår nya garderob, tack för hjälpen Pappa!! skönt att få lite ordning här hemma. Jag hade alldeles för mycket kläder liggandes. Jag borde nog ta en regnig dag till att gå igenom allt och slänga bort en del. Det är så mycket som jag inte använder. fast jag tänker att jag ska nog använda det nån gång...
han med en trevlig promenad idag också, med mammorna.
Men nu är jag super trött, så jag orkar inte skriva mer.


Ny frisyr

August hår har verkligen växt mycket den senaste tiden. Det har blivit sticker ut som lockar över öronen, och så har han en liten råttsvans i nacken. så Joey föreslog att vi skulle klippa det. Ja trimma lite runt öronen då tänkte jag, (jag sa det högt också).
men han klippte mer och mer, och håret blev kortare och kortare. J skyllde på att August inte kunde sitta stilla.... men varför fortsätta klippa då då. sedan åkte hårtrimmern fram... ojojoj jag vet inte om jag ska gråta eller skratta. han ser ju så rolig ut så jag skrattar ju nästan nar jag ser på honom. men sen kommer jag på att jag är arg...
J sa att han ville ge honom en mohawk. men jag kan påstå att det blev en sån.

huuuuuuuuu  



men när jag ser detta leende så kan jag bara krama honom och skratta.


ja det här är inte hans nya frisyr. den vågar jag inte visa här.


kalas

Träffade Angelica på stan idag, åt lunch och såg en magiker sluka svärd.... HAr aldrig sett det på riktigt förut, de va rätt coolt. Vi stod där å kramades för vi var så nervösa, men han klarade det bra. Sedan hoppade han upp på en tre meter hög enhjuling och jonglerade med två svärd och en fackla, sedan gjorde han samma sak med ögonbindel.
wow. det är allt jag kan säga. Han är med i Guinnes rekordbok.

ikväll har jag varit i gymmet, på ett skivstångpass. Men jag gillade inte instruktören, allt var så hattit, så jag gick innan strechingen och tänkte springa lite, men jag gick och duschade istället. I måndags däremot, då lyckades jag springa i 6 minuter på bandet utan att stanna!! Efter ett skivstångpass!!! det är riktigt riktigt bra gjort av mig det.

nu ska ja gå och titta på project runway.

hej hopp

Nu bär det iväg till gymmet, har liksom fått rutin på det nu! så har väl kommit till min idealvikt sådär lagom till jul då man kan börja äta igen, sen är det bara att börja om igen nästa år... hihi jag tycker det är superkul att träna.

ha de gött

Canada del 4, mer bilder

Måste ju berätta om vår avstickare till Victoria på Vancouver Island. Vi passade på ta färjan över till ön för
att hälsa på en kär gammal vän. Victoria är underbart vackert med hav, strand och snöklädda berg, allt
 på samma gång (och i samma bild!!!)

Stilla havet är skitkallt så nåt bad blev det inte men sol fick vi. Vi promenerade runt i staden som är
betydligt fräshare och mer planerad för gående än andra städer i canda. Det är ju väldigt mycket tyrister där.
Det fanns en butik som säljer julgrejor året runt. Det var nästan magiskt att gå in där. Huset ser ut som en
 julklapp utifrån och innuti är väggar och tak fyllda med julgranspynt, speldosor, nötkäckaren i alla utstyrslar,
vindspel, dockor, änglar, änglar och änglar. Jag kände mig som ett barn igen när jag gick in där.

Vi gick också till (Enligt mig) Världens bästa vintage butik!! Här handlar Hollywood kändisar!!!  Jag köpte mig
en klänning och ett skärp.

         

Jag tycker de e så häftigt att man ser havet och bergen med snö i bakgrunden..

loppisloppa

jag letar loppisar, vill handla lite gamla grejor, vet ju massa bra ställen i östergötland men känner inte till det här runt göteborg riktigt. Myrorna finns ju sklart inne istan. Men jag får väl bara köra runt lite med bilen så kanske man dyker på nåt trevligt litet ställe.

förövrigt försöker jag sälja en barnvagn, den är superbillig och många har ringt på den, men jag är tydligen för snäll. Den förste som ringde ville återkomma om en dag så jag sa att jag kunde hålla den till henne. Såklart så ringer det folk under den dagen och självklart hör jag inget mer från den första tjejen.. hmm typiskt. Sen ringde en familj och skulle komma och titta ikväll klockan 18, men då får jag bara ett sms att de har fått en vagn...så nu har jag plötsligt ingen som vill köpa den... ännu. Jag säljer den ju så billigt så det är egentligen inga problem att få den såld tror jag.

länk

Kolla in Johannas blogg om kost coh hälsa. Här får man veta sanningen.


min lilla ängel

Dag nummer två då J är tillbaka på jobbet och jag och A e ensamma hemma igen. Känns som det var superlänge sen, fast J bara haft semester en vecka, Kanske för att vi gjort så mycket.
August e så rolig, han kryper runt och säger mamamama apappapapappa. En liten charmknutte e han.





Kul att gömma sig!


Canada del 3, om toaletter

Jo en sak som jag tänkt på en del när vi var i Canada. Som jag faktiskt funderat på andra gånger jag varit i nordamerika.
Varför har de så små toaletter?
De offentliga toaletterna är oftast inträngda i små bås, dörren går innåt så man måste nästa ställa sig i toan
för att kunna stänga dörren. Toan som dessutom är fylld med vatten. Själva sitsen är så liten att den liksom
 trycker ihop skinkorna, inte så fräsht... Man tycker ju att ett land med så många överviktiga människor
 borde i alla fall ha toaletter av normal storlek.
Jag minns när jag kom till USA första gången coh insåg att det faktiskt stämmer att allt är mycket
större där. Människorna, bilarna, husen, vägarna, träden, blåbären, flaggorna... dessamma gäller Canada
 men alltså inte toaletterna.


lite bilder från helgen








Dalslands utflykt

Har haft en underbar helg i Dalsland. Åkte med gode vänner till deras stuga i dalsland, det var supermysigt. En fin fin lite stuga, med loft som vi fick gå dubbelvikta på. Vi fiskade i ån, en liten firre fick Victor tag i men den lyckades fly i sista sekund, efter ett tag gav vi upp. Vi plockade lite kantareller! MMMmm det är ju det godaste som finns, stekta i smör, på mackan. sedan när August somnat spelade vi Pictonary och zippade på en varsin mojito.

Tack Angelica och Victor för en underbar helg !!

RSS 2.0