gokväll

Vilken fantstikst underbar dag det varit idag. Vi packade picninckorgen och gick ner till tjärnet.
August tog sig ett bad, han var hellycklig.



Mysigt va?  Picninc korgen finns att köpa hos innerum





Så bra med uvdräckt, torkar fort, så de inte hinner bli så kalla.




Nu är det robbinsonfinal


stresskoma

Har nu vaknat upp ur en släng av stresskoma. Denna morgonen startade lite lustigt. Tog en timme extra på mig hemma i morse för att söka jobb. Så självklart är det via en sån där sida där man inte kan bifoga sin egen cv utan måste välja allt efter de jobb och utbildningar som finns där. Å som vanligt så finns varken min gymnasieutbildning eller Ky utbildning eller formbestämmare med att välja. Jag blir tokig på sånt. Dessutom tar det hur lång tid som helst att fylla i alla tio sidorna.. Men jag fick fram en mail till företaget så jag mejlade min cv istället, med en massa andra viktiga brev. Och så ringer jag om ett par dagar och kollar om det kommit fram.
Så när jag då var klar med det och rdo att gå till bussen, insåg jag att jag glömt produkterna jag skulle leverera idag så det var ju bara att gå tillbaka igen. Tillslut kom jag på bussen i alla fall och jag hade allt med mig. Men då kör chaffisen fel. så vi får en tio minuter rundtur åt helt fel håll. Mmm bytte buss i stan och vad händer där? Jo en ruta kraschar och miljoner små bitar faller ut. Men som tur var det utefönstret så inget glas hamnade på insidan. Men otäckt för de som körde bakom, eller cyklade bredvid...

Det var kanske en morgon som denna som behövdes för att väcka mig ur min stresskoma. Såklart att jag kommer få jobb! Det löser sig.
allt ordnar sig!!  det är mitt motto


nu ska jag iväg på en visning med Innerum.

kram kram

Zoo

Igår åkte vi till Borås Djurpark. August var helt exalterad. Det första vi kom till var stora dinosaurier. Han belv helt tokig, sprang runt och tittade på alla och lät som han tyckte att dinosaurier skulle låta. Så glad man kan bli, och då hade vi inte ens sett de riktiga djuren än.
Det var verkligen en toppendag. August hade superkul med sin vän Felix och hans kusin Nova.









Sen va vi alla så trötta

Kram kram

måndag

Halloj, det var visst ett tags sedan jag skrev nåt. Jag har haft fullt upp, och när jag sitter framför datorn hela dagarna vill jag inte göra det när jag kommer hem.

Jag har nu påbörjat mitt nya jobb. Som Säljare hos Innerum. Ett homepartyföretag. Jag giller i vanliga fall inte sådan företag, men Innerum är något alldeles extra! Vi säljer inredningsprodukter. Det är verkligen superkul!
Har haft mina första visningar, och det har gått ganska bra.

Vill du veta mer kan du kika in här.  

Göteborgsvarvet gick av stapeln i helgen. Min väns flickvän sprang! Du e så duktig Ida!! Jag är så grymt imponerad på alla som springer hela varvet. Själv skulle jag inte fixa det. Vore kul att försöka nån gång, men då måste jag träna i god tid innan, ett år eller nåt.

Ha en super bra vecka allihop

kram kram

underbara vatten


Lite härliga blöta bilder. Det finns väl inget bättre än an att leka i vattenpölar.










090510

En ny vecka på gång, jag hoppas den blir bättre än förra. Hade mitt första homeparty visning i går. Det faktiskt riktigt bra. Har tre visningar denna veckan så det ska bli jättekul. Vi säljer ju så fina grejer! Kolla in innerum om du inte gjort det än.

August var så rolig när jag kom hem idag. Han var helt tokig, hoppade i soffan, sjöng höljutt och dansade med väldigt viftande armar!  Han gör mig alltid glad! Även förra veckan när jag kände mig så nere ett par dagar så kan jag bara titta på honom och blir varm ända in i själen!


Godnatt

konstiga människor

Tack för era fina inlägg, känns skönt att inte vara ensam i världen!

Idag har varit en lite knasig dag, fylld med drama. Eller ja hela veckan har  nog varit sån egentligen. Jag skrev lite tidigare iår att jag gör praktik på ett ställe tillsammans med två till från min klass. Jag tycker att jag lär mig massor och verkligen får ut mycket av praktiken, jag gör det bästa av situationen, med tanke på att så många blivit uppsagda och så.
Men det finns de människor som bara ser svart. Klagar på allt och inte kan acceptera situationen. Så har det varit sedan vi startade vår praktik i februari. men nu har det hela blivit personligt. Det är tydligen mitt fel att allt e så dåligt. ! Ja för jag kan ju inte samarbeta...
hmm jag ska förklara:
Vi är formbestämmare och just nu jobbar vi på ett projekt, vi tre praktikanter, En grej som ska byggas helt enkelt, Mer än så kan jag inte säga. Vi har delat upp det hela och har nu kommit till ett stadie då vissa delar måste föras samman och hänga ihop. Då brukar det uppstå lite problem, som offtas går att lösa. Nu var det så personen i fråga kom till mig för att visa det som var gjort och se hur det passar ihop, Det gjorde det inte, Då visade jag ett sätt att lösa problemet, som jag hade gjort det, Väldigt smidigt och enkelt tyckte jag, men denna människan hörde: "Du ska bygga så här..." istället för det jag sa: " Så här kan man göra..." Jag fick då en högljudd utskällning, att men då kan väl jag bygga det där då så kan han gå hem! Mitt i ett stort kontorsrum med flera andra aktivt jobbande människor!!
" A,  men vad bra gör det då", Sa jag lugnt. Sedan såg jag inte han mer på hela dan.
Nu idag pratade vi om det hela och att vi måste kunna diskutera och samarbeta med varandra på ett professionellt sätt. Och först kändes det bra, han förklarade hur han kände sig och jag bad om ursäkt för missförståndet som det uppenbarligen va... trodde jag ja....
så fort jag lämnat rummet meddelar han praktikant nummer tre att jag kan ju minsann inte samarbeta och allt e mitt fel....

Att tillägga är att denna personen är medelålders, och borde enligt min mening inte agera som ett litet barn.
Vad ska man göra? jag har gjort allt jag kan för att förbättra situationen men allt jag säger är som bortblåst, eller på något sätt förvandlas mina ord till något helt annat..
Det blir en mycket konstig och tryckt situation, men jag tänker inte låta någon trycka ner mig, eller förhindra mig från att göra ett gott arbete. Jag få väl helt enkelt göra det jag ska göra och undvika alla diskutioner.
Jag kan ju visa att jag i alla fall kan vara proffesionell.

nu ska jag packa för jag ska hem till mor och far i helgen.

kram

vardagliga gifter

En kylig måndag avslutas bäst i soffan med en glas rött. Csi e på.
Jag har alltid tyckt att flourtandkräm är överskattat, ja helt onödigt faktiskt. Det är  ren fakta att flour är en restprodukt från industrin, man insåg att det kunde göra tänderna vitare och fräta bort plack osv. Men allt gott har en baksida. Denna värre än det mesta tycker jag. Visste du att man kan överdosera flourtandkräm, och att det är lika med döden. Anledningen till att jag skriver om det just nu är att de tog upp sådant fall på CSI. "Måste kolla om det är sant tänkte jag." Och ja, det stämmer faktiskt. Man kan överdosera flour.
Ja den ska ju inte ätas, bara gurglas runt i munnen och sedan spottas ut...
Men då minns jag en barnläkare som sade till mig, eller ja skällde ut mig för att jag inte använde flourtandkräm till min son. Hon påstod att Man måste använda flourtandkräm, det finns inget allternativ, och den ska gärna sväljas så att barnen kan bygga upp ett försvar innifrån!!!! Jag undrar var hon var utbildad nånstans, en barnläkare borde väl veta bättre än så! 
Jag gjorde lite research och så här står det på tandkämstuberna som innehåller flour i USA:
"WARNINGS: Keep out of reach of children under 6 years of age. If you accidentally swallow more than used for brushing, seek PROFESSIONAL HELP or contact a POISON CONTROL center immediately."

På min tub står det:
Barn på/upp till 6 år og derunder/yngere:Använd en maengde svarende till en art/en ärtas storlek och overväg/övervaka börstningen/pussningen for at minimere indtagelsen/svelging.Rådför/Rådfråga/hör med tandleagen/tannlegen eller läkare/lege hvis der/om det også indtages/inntar Flourid/flour fra kilde/källor/på annen måte.

Mmm Eftersom det är så liten text och blandat med flera språk tar det ett tag att läsa detta. Jag inser att jag faktiskt aldrig gjort det innan. Men av detta kan jag tyda: att barn under 6 år alltså kan (enligt senska förekrifter) använda "Vuxentandkräm" med flour, så länge de inte sväljer den, Å de e ju inga problem att kontrollera på en ettåring.... och sen förstås inte använda mer än en ärtas storlek.
Varför e sverige så fegt. ingen vågar ju ifrågasätta med en sån larvig text. Men det är ju det som är meningen.. eller?

Ja i usa vågar företaget i alla fall ha en varningstext på sin tub.


Här finns lite mer att läsa om allt detta. Och du behöver bara googla flour så finns det hur mycket som helst att läsa om detta, som en läkare eller bvc.sköterska aldrig skulle nämna för dig.

För frågan är ju om du vill använda en produkt till dig själv eller till ditt barn som är ett så krafitgt gift att du kan dö om det överdoseras. Jag menar, en tandkrämstub låser vi ju inte in bland vim och ajax och Mr Muscle... men det kanske vi borde, det är alldeles för enkelt för att litet barn att komma åt en tandkrämstub och käka upp den.


RSS 2.0