feber å snuva

Lillpluttel e sjuk. Han har feber och snuva. På förmiddagen mådda han bra, förutom att näsan rann lite. Vi var på första mötet för rytmiken vi ska gå på. A ville inte leka med de andra barnen idag, inte heller hälsade han på alla mammor som han brukade göra. Han tog sig ett par varv i korridoren. Sedan gick vi hem.
Nu sover han så gott, och jag försöker beställa bilder, men det tar son himla tid att ladda upp dem. Tänkte jag skulle fixa lite med hans och våra album. Har inte gjort det på ett tag. Det är så kul att titta på bilder när han va liten. Och filmsnuttarna... han har vuxit och förändrats så mycket.

God Natt

underbara höst

Denna bloggen är i stort behov av ett ansiktslyft. Men det är på gång, Idag tog jag och lillplutten en skön promenad i skogen. Tog massor med fina bilder. Måste bara fixa till dom lite coh göra en snygg header.
A är förkyld, det är faktiskt första gången han har en riktigt förkylning i hela hans nio månader långa liv. Näsan bara rinner, och han sover extra mycket på dagarna. Han har nog lite ont i halsen också för när han e ledsen kan man höra att han är lite hes. Jag tycker synd om honom. Men han blir nog snart bättre.

Försöker förbereda mig för skolstarten om två veckor. Det känns så konstigt. Spännande, kul och riktigt skrämmande på samma gång. Jag är så rädd att jag inte ska fixa det. Eller att jag inte ska få npn praktik och sen inget jobb. Men Jag tänker positivt. Jag kommer att få en superbra praktik coh jobb på en gång!! Sen kommer jag att käna massor med pengar så jag och J kan ha bröllopet vi drömmer om och ha båda våra familjer närvarande!
Det vore härligt om jag kunde köpa flygbiljetter till hans familj att komma hit, eller tvärtom, att hela min familj kan åka till Canada. Men det kommer att ske... en dag....


på tal om att tänka positivt. har gjort en "Board of attraction": En tavla med bilder och ord som visar vad jag vill och drömmer om i mitt liv. Ja en sak har ju redan slagit in!!

nu ska jag dricka upp mitt vin
sov gott

städat å klart

Nu e det städat och klart. Allt är redo inför helgen. Snart kommer mina båda vänner från den lilla byn i öst. Ska bli så kul att se dem igen.
och i morn blir det party!

Goa länkar

Hittade en så vacker blogg

mitt liv på landet

greengate 

Grattis

oj vilken födelsedag det blev.
J slutade jobbet tidigt, så vi tog det lugnt och gjorde oss ordning för att gå ut på middag.
Till The Hereford Beefstouw, en av mina absoluta favoriter i göteborg. August hade finbyxor och
skjorta på sig. Han va så söt. Maten var, som alltid där, helt fantastisk, så när våra efterrätter kom in,
ställde servitrisen ett litet paket framför mig. Mitt hjärta hoppade till, nu kunde jag ana vad
som skulle hända härnäst. så jag började öppna paketet. Så kommer J runt bordet och sätter
sig på ett knä och säger.... Ja det kan ni nog lista ut!! Jag fällde ett par tårar, jag blev så rörd för
det var så fint och romantiskt precis som jag alltid hoppats att det skulle vara.
Om ni undrar så var svaret JA.


så den vackra ringen då, alla damer som läser detta undrar ju...

Jo en Pusselring av märket Georg Jensen, design Nina Koppel




Ettårskalas

Nu är de många ettårs kalas på gång. En vän frågade vad man kunde ge i present. Så här kommer lite tips.
Personligen älskar jag barnböcker och det finns ju mängder att välja på i alla prisklasser. Barnkammarboken är himla bra för den har en cd-skiva med. Själv har vi fyra i serien.
En snygg låda med några bilderböcker som barnet själv kan bläddra i.

Men alla kanske inte gillar böcker lika mycket som vi.
Speldosor är en bra grej, finns ju också i alla prisklasser. Speldosor är perfekt när det är läggdags även för lite större bebisar, Och så är de som fina att ha framme på hyllan.

Kläder går ju såklart alltid att ge, men det är ju mer till föräldrarna kanske. En ettåring kan ju (med lite hjälp) öppna paket själv å då e de ju kul om det är något lite mer spännande. Fast själva paketöppnandet med snöre å allt kan ju vara höjdpunkten bara det. Innehållet är inte så jätteviktigt.
Om man köper en leksak måste man ju tänka på att det är anpassat till en ettåring, så man inte måste
 gömma undan den på en gång.

hittade lite käcka hemsidor, på denna sida kan man (om man e lite händig) inspireras att göra en del grejor själv.
esthex

Blingo : ekologiska kläder

Weleda: ett litet kit från weleda kan aldrig gå fel, perfekt  till den gravida.

Scandinavian design för den som gillar design leksaker.

Blå elefant  här finns allt

ja det finns ju hur mycket som helst. Till barn kan det nog aldrig gå fel med en present. Och man kan ju alltid fråga föräldrarna, det måste ju inte hållas hemligt för dem.



Snilleblixt

Nu vet jag vad den där slangmojängen till min espressomaskin är till för. Den suger upp mjölken och skummar den. Den gör jobbet åt en! Ha som vi har funderat över den där lilla grejen, så var jag hemma hos en kompis i går och drack kaffe och hon hade en sån. Så smidigt, och enkelt att göra flera koppar kaffe på en gång.


ännu en söndag

Jobbade både igår och idag. e som en russin fast jag smörjt in mig massor. Men det kan man väl vänta efter fyra timmar i en varm bassäng. Men det är kul i alla fall. När jag kom hem kom en jätteglad lite August krypande i ilfart mot mig och gav mig stor kram och en blöt puss! Härligt.
När vi lagade middag idag hittade han grytlocken och satt och kastade runt den på golvet. Han går så mycket, så fort han hittar nåt han kan stödja sig mot tar han ett varv. Han brukar stå och banka på dörrarna, och ta ett par varv runt soffbordet. Och så pratar han hela tiden. Han säger Daddy. Jag vet inte om han menar att säga det men ibland verkar det som det. sen sjunger han så det sprutar dregel åt alla håll!

I lördags tog jag en sväng förbi Stämpel och scrap mässan innan jobbet. Inhandlade lite snygga papper som jag tänkte använda som tavlor. Det blir en fin lite färgklick.

nu har A somnat och jag och J ska ta ett glas vin.
kram på er




Vill ni veta mer om babysim gå in här.

Mmm goda tårtor

Ja det är väl ingen nyhet att jag gillar att Baka. En hobby jag fått från mästerbagaren, min morfar!! 
då min födelsedag är på intåg och jag för en gångs skull ska fira den med några goda vänner tänkte jag slå på stort och baka en rejäl tårta. Så jag har kollat lite recept och annat och kom fram till denna fantastiska sida. Så mycket skojigt det finns å så mycket inspiration man får. JAg ser fram emot alla barnkalas vi ska ha. De blir ju faktiskt Ettårs kalas i höst. Det blir spännande.
Men mitt födelsedags party blir nog mest inspirerat av Leila.




mmm jummy

utflykt med bebiskompisarna

I måndags var vi på utflykt hemma hos en i mammagänget. Vo tog oss en promenad i skogen och så blev vi bjudna på god lunch. Det var riktigt trevligt. Våra bebisar lekte såklart. Det är så kul att se dem tillsammans nu när de tar kontakt och kan leka mer än förut.






RSS 2.0