Jag, en kändis

E i lilla Vadstena nu. Hade möte på banken igår, så nu e allt klart med mitt företag, det är bara att köra igång. Känns skönt,  och kul!
Det skrevs ett reportage om mig i lokaltidningen här, så när ajg gick en lite sväng på stan var det flera som sa grattis, och några till som bara tittade.

I fornåsa finns den största och bästa loppis jag nånsin varit på. Jag försöker alltid ta mig en sväng dit när jag är här, så också denna gången. Det är helt enormt vad grejor det finns där. Och de har ALLT. gamla skrivmaskiner, datorer, tangentbord, skuvar coh spikar, silver, glas och porslin, möbler från alla tider, kläder, skor, mattor lampor.. ja jag fotrsätta hur länge som helst.
jag gjorde några fynd. en fin grej till J, en gammal burk, och lite annat smått och gått.

Snart ska jag åka till mina goda vänner Piff och Puff... nej ja menar Ajeeta och Maria  :)

August har sovit nästan hela dagen, det år så typiskt att han blir sjuk igen när vi kommer hit. Stackarn har feber igen, så det blir väl en sväng till läkarn igen på måndag.

Ha en trevlig kväll

Kram kram


funderingar

Ibland är det svårt att inte bli påverkad av all negativitet som flyter runt omkring en. Är det så att min positivitet påverkar andra negativt? Jag hade hoppats på det motsatta. Men så är tydligen inte fallet. Eller handlar det bara om svartsjuka. Att andra blir irriterade för att jag i dessa tider kan hålla humöret uppe och inte deppa ihop totalt.
Men vad känar det till? Det tar bara en massa energi och viktig tid att vara negativ och klaga. Man får ju göra det bästa av situationen. eller hur.
Nu sitter ajg här på min praktikplats coh trivs faktiskt riktigt bra. jag tycker att arbetet flyter på bra. Men det finns vissa som anser att vi som "bara" praktikanter ska få allt serverat framför näsan på oss. Jag anser att vi har det största ansvaret att visa att vi vill lära oss, och aktivt söka informationen vi behöver.
jaja jag tänker inte dras ner i negativiteten. Den rör inte mig. Det är ju endast jag som bär ansvaret för att jag ska klara av projekten här och lära mig.

imorn ska jag hem till mor och far med August. Passar nog bra att komma bort lite.

kram kram på er

hmm

Tänkte att jag skulle fixa designen här lite, men jag lyckas visst aldrig hitta nån tid för det. så nu ser bloggen lite konstig ut...


gokväll

Dagarna knalla på. Jag trivs bra på min praktikplats, jag lär mig enormt mycket. Men man könner verkligen av den tryckta stämningen, och negativiteten bland folk. Men jag försöker att hålla mig positiv och tänka framåt. Det har ju fungerat hittils..
har ni inte sett the secret än??  Kolla upp det och se filmen.

August e så himla mysig, han har riktiga storätardagar nu, och hans kinder blir bara rundare och rundare.

dags att betala räkningar.. hm hoppas det blir lite shopping pengar över.. Läser Kenzas blogg ibland, och hon handlar en del från Asos, de har superfina kläder. så jag skulle vilja handla lite därifrån..men det återstår att se.

kram kram

hallå där

Sitter på min praktikplats och jobbar på som bara den. Mycket arbete är det men det är himla kul. fast det känns som om jag har gjort om tusen gånger.
Ska stanna sent idag, för jag ska på nyföretagarinfo ikväll. Så jag kan lära mig allt jag behöver veta för att sköta mitt lilla företag. Tråkigt bara att jag inte hinner se August innan han somnar. Men så är det ibland.

Det går bättre på dagis nu i alla fall. Han har liksom skolats in igen. Han har tydligen hittat en bästa vän där, fast de verkar mest bråka.. eller ja lite närgånget verkar det vara för August har blivit biten två gånger. Inte så allvarligt, men man blir ju lite orolig. Men de ska väl hålla koll på busarna. När jag lämna nästa gång ska jag fråga hur det hela gick till. vill veta vad August hade för finger med i spelet. Han vill ju gärna kramas och så, så jag kan tänka mig att den andra killen bara sa ifrån.

Solen jag såg några glimtar av i förmiddags är nu helt borta..

ta hand om er
kram


Helgutflykter

Vilken underbar helg!! Det började med en trevlig middag hos goa vänner i fredags. Sedan igår var vi ute coh lekte i snön, åkte pulka och allt sånt skojjigt.
Det är så härligt att ha helgerna tillsammans och göra utflykter.

här är lite bilder från förra veckan


     


Idag är det storstädning på gång. Jag menar riktigt storstädning, vi eller J har öst ut alla garderober och går igenom allt, Han hittade en gammal mössa han letat efter jättelänge.

August tycker också om när vi städar för då kan han passa på att gömma sig i garderoberna

 




hmm, Nu är det köpstop på byxor för Joey!!




Underbart med snö!!


Kram kram på er

hej hej

hej hej. det blir nog lite ont om inlägg ett tag framöver. Det är riktigt kul på min praktik. Jag känner att jag har hittat rätt. Det är ju detta jag vill jobba med, fast jag vill nog dra mig mer mot design än formbestämning i framtiden..

Det är mycket job och vill inte sitta och blogga där, å sedan när vi kommer hem känns det lite jobbigt att sätta sig framför datorn igen.

Idag är J på fest hos en kollega. Så jag å August har haft en mysig kväll tillsammans. Han var på lite bättre humör idag. Han har varit så ilsk ett tag. Men jag tror att det är en jobbig period för honom med inskolning på dagis, coh sedan var han sjuk så länge så det blev inskolning igen, och så lämnade vi honom en hel helg hos mina föräldrar. Nu måste han ju kolla hela tiden att vi är där. Men som sagt ikväll har han varit på riktigt bra humör, somnade utan problem.

själv e jag supertrött men jag måste diska...

kram kram

Första dagen

JA så var första dagen avklarad. Jag var lite nervös faktsikt, men det gick hur bra som helst. Alla är väldigt trevliga. Vi är tre från klassen som gör praktik på semcon. Nu först ska vi göra ett projekt på sju veckor. Det ska bli skojigt, mycket jobb blir det men kul att sätta tänderna i en riktig utmaning.
Men man känner av den stressade, lite tryckta stämning som infunnit sig i hela bilbranchens västsverige. Det är rätt så tomt i lokalerna, och fast att de inte har så jättemycket att göra, verkar många vara ganska stressade. Det måste vara tungt. Men som jag alltid säger: Man måste tänka positivt!

Jag hoppas att de fixat med våra datorer till imorn så vi kan börja modellera.

men nu ska jag gosa

kram kram

hönsen säger...."dut dut dut dut"

När J åkte till sitt lördagsjobb, packade jag och A väskan med matsäck och lite godis och åkte till Kättislröd 4 H gård.
Riktigt mysigt där. A tyckte det var superkul, han gick runt och tittade på allt med stora ögon. Härmade djuren.
 Vi såg alla typiska lantgårdsdjur. Getter, grisar, höns och en väldigt högsjudd tupp, Gäss,
 katter, kor och hästar. Vi gick runt och tittade på allt, sedan satte vi oss i solen och åt vår matsäck.
Det var mcycket folk där, ganska populärt utflyktsmål en så vacker lördag.
      

A trivs verkligen i sina nya skor.
imorse tog han på ig dem helt själv, och gick runt i hela lägenheten och dansade lite i varje rum!!

Tyvärr glömde vi ta med kameran på utflykten så korten är tagna med min mobil...
men när jag ändå lade in kort frn den på datorn måset visa denna söta bild.

Augusts lilla krypin i köket



Valentine

Var visst lite problem med bloggen igår, mitt inlägg kom aldrig in.
I alla fall, så kan jag berätta att de har gjort plats för mig på semcon, så nu kan jag ta det lugnt i helgen och verkligen koppla av.

När jag vaknade i morse stod en liten kille och tittade på mig med stora ögon, gav mig en puss och en kram. Vi åt riktig kalasfrukost, pannkakor, bacon, ägg, toast, melon, jordgubbar, kaffe. Och så fick jag fin fin choklad av J. Det var stort det! För han tycker inte att chocklad borde kosta så mycket, men jag förklarade för honom att sån choklad är värd varenda krona.

Det är fantastiskt väder så vi ska på en liten utflykt. Vet inte riktigt vart ännu. Tänkte kolla efter en 4H gård eller nåt så A kan få titta på lite djur.

Igårn inhandlade jag ett par fina VARMA vinterkängot till A. Dyra var dom till och med på rean, men han måste ju ha ett par, och han kan nästan ta på sig dem själv. Jag hittade en fin jacka på VILA, för bara 200 kr. 70% rabbat.

Nu ska jag ta en dusch och smörja in mig ordentligt så jag inte torkar ut helt i detta kalla land.

kram kram

blöjbomber

Hej på er. Igår var minsann en hektisk dag. Sonen min var lite smått dålig i magen, troligen från penicilinet. men mina päron var magsjuka när han var där i helgen.
Tanken var att sjag skulle gå till skolan lite enare igår, men så blev det inte riktigt.
JAg började min dag med att registrera företag. Tog lite längre tid än jag beräknat. Men nu e det klart i alla fall. Sedan satt jag resten av förmiddagen och ringde en massa företag och att söka praktikplats. Men jag fick bara nej. Antingen hade de redan praktikanter eller så hade de fullt upp, eller inget att göra alls.

Jag tappade liksom lusten.
Hela dagen gick och glömde till och med bort att jag skulle på Me and I party på kvällen. Förlåt Helena!!

Idag kände jag mig riktigt sjuk på morgonen. J var uppe å bytte blöja en gång i timmen hela natten. Jag fick ju sova så jag borde ju ha känt mig utvilad. Men jag tog lite medicin och gick å lade mig igen. Sedan väcktes jag av en underbar pigg liten kille..
kort därefter fick jag ett telefonsamtal, det var LIA-koordinatorn på skolan hon meddelade mig att det inns ett företag som söker praktikanter. Så jag ringde på en gång, och ska snart dit på intervju..
Stressen lade sig och jag mår mycket bättre.
Självklart vill dem ha MIG där... eller hur...



länkar

här kan du läsa om prisutdelningen

och här finns lite mer bilder.

mässa och middag

Så var helgen förbi. Riktigt riktigt bra har det varit. Vi fick bo på Clarion hotell, på södermalm! Vi checkade in, åkte till mässan coh gick runt där ett tag. Jag hade lite svårt att verkligen njuta av allt då jag skulle på fotografering kl.14. Men det fanns mycket fint att se på. Många företag från danmark och tyskland. Vi hittade vår "drömsoffa" från polen, men tyvärr har de inga återförsäljare i sverige, hoppas de hittade det på mässan, för den soffan ska jag ha!!

Ja så var det då fotograferingen, men inofficiell prisutdelning. Diverse tidningar hade ringt hela dagen för kortare intervjuer. Lite konstig känsla, men spännande. Jag hatar ju att stå framför kameran, men det gick bra. Alla var väldigt trevliga. Det var kul att träffa de andra prisvinnarna också. Å Kul att se deras bidrag.
Den bästa nyheten av allt är väl att vi får royaltys på lamporna!! Så det är verkligen på riktigt.

Kvällen var mycket trevlig. Tredjepristagarna var två tjejer från umeå universitet, en kanadensare och en från england. Vi hade mycket att prata om.
Kvällen började med mingel och champange. Vi tog sedan plats för förrätt och vitt vin. Sedan var det officiell prisutdelning. Allt gick bra, ingen snubblade!
Vi dök sedan på varmrätten, och rött vin. Pratade på om alltmöjligt då vinet började gå upp i huvudet. Sedan kom efterrätt med desert vin...

slutligen kaffe med baileys

ja en hel del alkohol som ni ser. SÅ kaffet satt bra...

efter middagen öppnades ännu en bar och djn började spela gamla oldies. Då gick vi. Ja det var trevligt å så, men vi kände att vi hade fått nog av (fulla) medelålders män som ville bjuda på drinkar.


  

En halvan av tredjepristagrna:Leila Umeå, England), Andra pristagarna, Timo (finland) och Markus HDK
 
Andra halvan av tredje pristagarna: jennfer (Umeå, Kanada) Och vinnaren: JAG

vilket bakslag

En bomb släpptes över mig idag. Jag ska ju ut på praktik om knappt två veckor. Allt var klart, jag skulle göra min praktik hos en produktdesigner. Jag känner henne sen innan, och vi kommer bra överens. Jag ringde till henne idag för att berätta att jag vann MArkslöjd Lightprize. Hon sa grattis, coh att hon var stolt över mig. vi diskuterade lite om vad vi skulle göra på praktiken. Ett stort projekt som jag verkligen såg fram emot. Där jag skulle modellera och visualisera åt henne.
En timme senare ringer hon upp mig och säger att om jag ska vara designer kan jag inte göra min praktik hos henne.
!
JAg antar att hon blev lite rädd att jag skulle ta hennes kontakter och kunder att använda dem till min fördel. Det var ju liksom inte riktigt min plan... 
Men det är väl så, om något går riktigt bra måste något annat gå riktigt dåligt. Nu har jag bara en och en halv vecka på mig att hitta en annan praktik. Som om jag behövde mer stress.





MEn det är väl bara att bryta ihop och gå vidare. Jag är bättre än att ligga hemma och lipa. Jag får väl se det som ett komplimang, hon måste ju anse att jag är duktig.

I helgen ska jag ha skitkul! Och njuta av äran och att stå i rampljuset ett tag. Och jag ska hitta praktikplats. Kanske jobb tilloch med..

Man får aldrig ge upp



klädbestyr

Hallå där, E hemma med min lilla krabat idag också. Men imron måste faktiskt J vara hemma från jobbet. Jag har redan missat flera dagar i skolan och jag missar fredag. Sedan har jag bara fyra dagar nästa vecka att hinna klart med bilen vi modellerar nu. Det är ett superkul projekt, men väldigt stressigt, jag vill ju bli klar.
Men min sons hälsa går föra allt.

Jag är för övrigt riktigt nervös tror jag. inför helgen. jag är så ratlös, äter hela tiden. Jag gör det när jag är nervös.. kanske inte så bra eftersom jag vill visa mig från mina finaste sidor... men men , jag har i alla fall bestämt klader för kvällen. hittat smycket och har en superfin liten kuvertväska jag tänkte ha på middagen. Hade köpt ett fint hårspänne också, provade det idag men det gick sönder direkt. så det är ju bara att gå tillbaka med.
Men sen slog det mig. Fotograferingen är klockan 14, och middagen med prisutdelning klockan 18.30. Jag vill ju vara finklädd på fotograferingen också... men jag vill inte ha samma kläder som jag gått i hela dagen på middagen...

ojojoj vilka problem jag har. Det löser sig nog. Måste lämna in mina skor för klackning också, de är så hala så jag måste gå i snigelfart om jag inte ska ramla.

nu ska jag ta mig en liten tupplur.


RSS 2.0